måndag 14 juni 2010

Att studera almedalen som ett fenomen


Idag hade vi våran "riktiga" första föreläsning i kursen som jag så glatt tjatat om:)
Det var bara kursintro men det blev ändå intressant, mest för allt kul som ligger framför oss. Jag kan tänka mig att de spännande diskussionerna veckorna innan Gotland enbart kommer vara en liten försmak av vad som kommer vänta i Almedalen.

Vad är då Almedalen?
Enligt vår kloka lärartrio så kan man dela upp Almedalsveckan i fyra kategorier.
Den första är "Politiska Almedalen" där alla partier har en egen dag att ge utspel i Dn Debatt, ge sitt kl.19-tal samt vara med i eftersnacket i fyrstadsregionen.
Den andra är "Organisationernas/företagens Almedalen" där alla olika sorters organisationer kommer och arrangerar för sin sak, från WWF, fotbollsorganisationer till Telge Energi.
Den tredje kategorin är "Branschmässa för Pr-byråer" vilket utgör en stor, stor del av veckan. Vi ska bland annat gå på Primes mingel och Springtimes allsång(verkar galen), vilket kommer bli gött.
Den fjärde kategorin är "Alternativa Almedalen" som hålls i en skola utanför murarna och där representanterna överlag är vegetarianer och har dreadlocks.

En galen vecka med andra ord som jag ser framemot:) Nu kör vi!

Ps. Skapade en Facebookgrupp för all kommunikation i klassen och med lärarna, äntligen en nutidsanpassad kommunikation och inte gamla trötta "First Class" skolans vanliga val. D.s

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar