fredag 28 maj 2010

Engagemang och kunskap

Idag gick jag på en spännande föreläsning med Gudrun Schyman. När hon kom in i det lilla klassrummet förändrades något, vankandes mellan de trånga bänkarna fördes hon framåt med en energi som lös runt om henne.
Man kände från hennes närvaro att det var en stark kvinna, en kvinna med många åsikter som även handlar efter.
Hon var duktig på att tala, oväntat? Nej kanske inte men det var spännande och lyssna och se hur någon riktigt duktig talare för sig.
Den viktigaste lärdomen från lektionen var hur hon förklarade engagemang och kunskap. Många gånger har man det båda men det svåra kan vara att få ut det man har inom sig, att kommunicera ut det så andra lyssnar och förstår.
Jag känner igen mig själv när hon talade om sig själv i unga år, då hon stod på diverse torg och talade, nervöst och jobbigt. Hon hade det inom sig men det var kämpigt att få ut det.
Det är något som jag vill jobba på med mig själv, våga uttrycka mig, våga tro på det jag säger och få andra att lyssna och förstå(dock inte inom politik).
I skolan är det en sak där är min röst hörd men jag tror att jag skulle kunna bli bättre hörd om jag lärde mig att kommunicera ut mina tankar bättre, alla situationer:)
Det ska jag ta med mig från idag.
Den andra bra saken som Gudrun pratade om var att våga ta initiativ, tar man det så kan det hända saker. Man ska aldrig tro att saker och ting kommer till en själv, vill man något så får man själv se till att det händer.
Detta var mitt första inlägg inför sommarkursen:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar